Eller omvendt

Han vågner og håber at drømmen er virkelig. Ofte hvis man drømmer nok bliver det på et tidspunkt virkeligt, tænker han. Men det er hans problem, han tænker for meget. Og derfor bliver drømmen ikke andet end en drøm.
I virkeligheden sidder han i en togkupé med gårsdagens avis. ”Mandag d. 05.07.10: Intet nyt under solen.”

I drømmen står han på perronen og venter. Mens han kigger på uret, mens han kysser med pigen, mens han har øjnene åbne. Mens han tænker at det er noget underligt noget at gøre, fordi han burde have lukkede øjne mens han kysser. Men det er jo bare en drøm. I virkeligheden sidder han i en togkupé. Næsten helt alene. Ved siden af ham sidder en yngre herre, der skjuler sin usikkerhed i et Armani jakkesæt og spidse sko. Overfor ham sidder et ældre ægtepar, de skjuler deres grå hår med hatte og kemikalier. Det er virkeligheden.
I drømmen er der også en yngre herre, han folder skjorteærmerne op og giver en halvtredser til en tigger, mens han smiler til det gamle ægtepar, der synkront fløjter med på Kanye West’s seneste single.

Så rejser han sig op og de kigger på ham. De andre i togkupéen. Den yngre herre retter sin Armani-jakke, det ældre ægtepar kigger skeptisk på hinanden og så på ham som var det hans skyld, at deres sexliv var dødt. Og havde været det de sidste tyve år. Han lader avisen ligge fremme, ”Mandag d. 05.07.10: Stadig intet nyt under solen.”

Han står af ved næste station. Stiller sig ud på perronen og venter. Mens han kigger på uret, mens han tænker på at kysse en pige, mens han har lukkede øjne. For det er sådan man gør i virkeligheden. Og så falder han i søvn igen. Der, stående på perronen. Det ældre ægtepar stopper deres fløjten og kigger nysgerrigt. Og så kigger de på den målløse pige, der forståeligt nok ikke forstår, hvorfor han falder i søvn mens de kysser. Og hvorfor han havde åbne øjne før han faldt i søvn, for det har man ikke når man kysser.
Og så var drømmen alligevel blevet virkelig. Eller omvendt, tænker han.