LYRIKKEN I POLITIKEN

Politiken kaster om sig (for én gangs skyld) med interessante artikler om litteratur (desværre også med talentløse debattører):

Poesiens hus bor vi alle sammen i

"Men vi mangler flere steder med høje kvalitetskrav, noget i internetalderen, der modsvarer fortidens skov af tidsskrifter og magasiner, der trykker fiktion og essays, modsvaret af en stærk, kritisk og faglig kultur."
Mikroforlagene blomstrer i Danmark"Litteratur skal være buldrende og lidenskabelig, pointerer han med varme hilsner tilbage til Petronius og markis de Sade samt i den mere moderne ende til Jess Ørnsbo, T.S. Høeg og temmelig ukendte Holger Hansen, som Jakobsen har tænkt sig at udgive alt af, for Holger Hansen, forstår man, tør beskrive andet og mere end hverdagstrivialiteter. Og som det hedder i forlagets litterære manifest og opråb:

»Hverdagen og parforholdet klarer sig helt uden poeternes hjælp, men det gør verden ikke. (...) Vil du virkelig imponere, så digt mig verdens begyndelse, undergang og vejen dertil«. "

( Jeg vil forresten anbefale alt og alle at anskaffe sig den nævnte digtsamling (som mere eller mindre er et langt digt) 'Dvæler ved sort' af Simon Latz. Det er en perle.)

(Jeg ved ikke hvorfor alt skal være i paranteser.)